Go Back   Oyun Pazarı Forum > Oyunlar Genel Paylaşım > Oyun ve Teknoloji Haberleri

Oyun ve Teknoloji Haberleri ana sayfada yayınlanan güncel haberler burada

Cevapla

LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11-10-2017, 05:05 PM   #1

Tecrübe Puanı: 12
Rep Puanı: 85

Standart Monster Hunter World (ön inceleme)

Monster Hunter World

Dürüst olayım, Capcom benim çok sevdiğim bir firma. Tabii ki firmayı kara kaşına; kara gözüne sevmiyorum. Bu sevginin en önemli sebebi, firmanın artık klasikleşmiş, Resident Evil, Devil May Cry, Mega Man gibi serilerin yaratıcısı olması. Ne var ki diğer pek çok Asya’lı firma gibi Capcom’un da bazı oyunları batı pazarında inanılmaz derecede başarısız oluyor. Kimi oyunun bu durumdan muzdarip olmasını kültürel farklarla açıklamak mümkün olsa da, Monster Hunter için bu çok da geçerli bir önerme değil. Oyunun batı pazarından uzaklaşmasının tek sebebi bana sorarsanız tercih ettiği konsollar ve bu kötü gidişin Monster Hunter World ile değişmesi işten bile değil. Çünkü oyun bu sefer batı pazarının hakimi olan üçlü: PC, PS4 ve Xbox One için piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Avcılık 101

Bahsettiğim üzere Monster Hunter batı pazarında pek tutulan bir seri değil. Bu ülkemiz için de geçerli olan bir durum. Bu sebeple Monster Hunter World’ün seriye getirdiği yenilikler üzerinden gitmek yerine, oyunu sıfırdan anlatmak istiyorum. Öncelikle bahsedeceğim konuysa oyunda ne yaptığımız. Monster Hunter, adından da anlayabileceğiniz üzere çeşitli canavarları öldürmeye çalıştığımız bir yapım. Ancak bu canavarlar Devil May Cry’daki doğa dışı varlıklardan çok, tarih öncesinde yaşamış canlılara benziyor. Kimi zaman dev bir dinozor, kimi zamansa karnı üstünde hareket eden hareket eden bir ejderha olarak karşımıza çıkan bu devasa varlıklarla başa çıkmaksa genellikle oldukça zor oluyor. Oyunda tek bir canavarı öldürmek için zaman zaman bir saatinizi harcamanız gerekebiliyor. Bu anlamda Monster Hunter aynı zamanda ciddi bir sabır testi olmayı da başarıyor.

Ayrıca Monster Hunter World’de tek rakibiniz o anda öldürmeye çalıştığınız canavar olmuyor. Av sırasında fark etmediğiniz bir oyuktan bir mağaraya düşebiliyorsunuz ve bir anda çok daha güçlü bir canavarı karşınızda bulunuyorsunuz. Bu noktada tek şansınızsa davetsiz misafir olarak girdiğiniz o mağarayı terk etmek. Tabii bunu hala tek parçayken başarabilirseniz...

Ayrıca oyun tam anlamıyla yaşayan bir Dünya vadediyor. Haritaya yayılmış durumda olan canlıların tamamı besin zincirinde bulundukları yere göre diğer canlılara saldırıyor. Rastgele bir noktada, iki canavarın amansız mücadelesine tanık olabiliyorsunuz. Ayrıca sizin öldürdüğünüz büyük ve güçlü canavarlar, küçük olanlar için büyük bir fırsata dönüşüyor ve paylarına düşeni almak üzere avınızın etrafına toplanıveriyorlar.

Oyun boyunca kullanacağınız silahları, zırhları; yemek yapımında kullandığınız malzemeleri geliştirmeniz mümkün. Bunu yapmanın yoluysa haliyle çeşitli avlardan geçiyor. Zaman zaman ihtiyacınız olan bazı malzemeleri toplamak adına aynı avı defalarca kez yapmanız da gerekebilir. Ancak bunu sıkıcı bir iş olarak düşünmemekte fayda var. Çünkü oyun, oyuncusuna ciddi bir özgürlük alanı sağlıyor. Buna bağlı olarak her canavarı öldürmek için kullanabileceğiniz onlarca teknik ve ekipman bulunuyor. Bu çeşitlilikse yaptığınız her avı bir öncekinden farklı kılıyor.

Takım Oyunu

Monster Hunter, temelde tek oyunculu olsa da herkesin çok oyunculu olarak oynaması gereken bir yapım. Bunun sebebiyse av sırasında takım halinde hareket etmenin hem oyunu daha eğlenceli kılması, hem de biraz olsun zorluğu düşürmesi. Av sırasında genellikle her oyuncuya farklı bir rol verilmesi gerekiyor. Birisi kalkanı ile en önde durup canavarın ataklarını savuştururken, bir diğeri takım arkadaşlarına ve kendisine çeşitli güçlendirmeler veren silahları tercih ederek, takımını önünde durulmaz bir hale getirebiliyor. Ancak oyunu yalnızca tek başınıza oynayacaksanız da üzülmeyin. Çünkü oyunda size yardım eden “Palico” adında bazı küçük yaratıklar var. Bu yaratıklar oyun boyunca size yardım etmek için yanınızda bulunuyorlar. Kendi ekipmanlarınızı güçlendirdiğiniz gibi, onların ekipmanlarını güçlendirmeniz de mümkün. Ayrıca av sırasında ne yapacaklarını da siz belirliyorsunuz. İster sizinle birlikte saldırmalarını sağlayabilir, ister size sağlık veren bir desteğe dönüştürebilirsiniz. Tamamıyla size kalmış. Oyunda, çevredeki ağaç, kaya gibi nesneler de sizin takımınızın bir parçası. Av sırasında, avlamaya çalıştığınız canavar size saldırmaya çalışırken zaman zaman çevredeki nesnelere çarpabiliyor. Buna bağlı olarak da çarptığı her neyse yıkılıyor ve canavara hasar verebiliyor ya da canavarın oracıkta hareketsiz bir biçimde sıkışıp kalmasını sağlayabiliyor. Canavar oradan kaçmaya çalışırken size düşense, acımasızca ona vurmak oluyor.

Heyecan Dorukta

Monster Hunter XX’in Nintendo Switch sürümünün batıda piyasaya sürülmemesi benim adıma büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Neyse ki Monster Hunter World, serinin önceki oyunlarının tamamından daha iddialı bir şekilde piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Hem de bu çıkışa çok uzun bir zaman da kalmadı. Anlayabileceğiniz üzere Monster Hunter World’den çok ümitliyim ve umarım Capcom bu ümidi boşa çıkarmaz. Oyun kesinlikle radarınızda olsun

inceleme, monster .hunter, world

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:11 PM.